Scheveningse Pier in voorjaar weer open

pier02

Scheveningen – De Pier van Scheveningen gaat in het voorjaar van 2015 weer open voor het publiek.

Update okt 28, 2014: Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels hebben het beroemde bouwwerk voor 3 miljoen euro gekocht van horecaconcern Van der Valk

Het publiek kan vanaf komende lente weer flaneren op de Pier van Scheveningen. Hotelbedrijf Danzep BV en vastgoedbedrijf Kondor Wessels hebben het beroemde bouwwerk voor 3 miljoen euro gekocht van horecaconcern Van der Valk. De nieuwe eigenaren gebruiken de winter om de pier op te knappen. Dat is met name op het gebied van brandveiligheid noodzakelijk, anders mag het gebouw niet gebruikt worden.

Op het beroemde bouwwerk komen voorlopig winkeltjes, horeca, evenementen en ruimte voor cultuur. Een casino zoals vroeger komt niet terug, omdat de gemeente geen nieuwe vergunning wil geven. De kopers van de Pier willen het minstens vijf jaar exploiteren. In het contract is een antispeculatiebeding opgenomen.

In de tussentijd willen ze samen met ondernemers, omwonenden en de gemeente een plan maken voor een nieuwe toekomst van de Pier. Voorlopig zijn er geen concrete plannen voor de opening van een easyHotel. Architect Menno Kooistra heeft in opdracht van het consortium wel al schetsen gemaakt met ideeën met daarin ruimte voor koopwoningen, vakantiehuisjes en een hotel.

Het hele bericht is op de telegraaf website te lezen

Update okt 27, 2014: Scheveningse Pier vrijwel zeker een EasyHotel

De Pier zelf komt naar alle waarschijnlijkheid in handen van een Amsterdams vastgoedbedrijf. Die conclusie is te trekken uit stukken van de Kamer van Koophandel.

ZEP Holding, dat eerder EasyHotels in Den Haag en Rotterdam van de grond kreeg, heeft samen met KondorWessels Vastgoed een apart bedrijf opgericht dat tot doel heeft om de Pier over te nemen. Dat gebeurde vorige week, toen de curator meldde een nieuwe eigenaar te hebben gevonden.

Het bedrijf dat 20 oktober werd opgericht heet De Pier B.V.. KondorWessels is een dochterbedrijf van bouwbedrijf VolkerWessels.

Het hele bericht is op de omroepwest website te lezen

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Een gedachte over “Scheveningse Pier in voorjaar weer open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *