Kurhaus is failliet, en nu ?

oud 001-650
SCHEVENINGEN – Het beroemde Kurhaus in Scheveningen is failliet. Curator mr. Marc Udink laat weten dat de Nederlandse hotelketen Amrâth het icoon overneemt.

Eerder deze week kreeg het noodlijdende vijfsterrenverblijf van de rechter uitstel van betaling. De snelle redding is niet helemaal een verrassing, al wekenlang gonst het van de overnamegeruchten.

„We zijn er bijna uit”, zei Udink over de overname, zonder details te geven. Het Kurhaus wordt vrijdagochtend nog failliet verklaard. Dinsdag kreeg het hotel van de rechter uitstel van betaling.

De exploitant van het luxehorecabedrijf, Steigenberger Hotels, maakte vorig jaar al bekend dat het hotel te koop stond. Het Duitse concern exploiteert het Kurhaus sinds 1979. Het monumentale gebouw aan de Scheveningse boulevard werd gebouwd in 1885.

kurhaus-spec (00)

Al het personeel van het Kurhaus in Scheveningen staat op straat. Ze zijn op non-actief gesteld door hotelgroep Amrâth, dat het Kurhaus vandaag overnam.

Eerder deze week werd het Kurhaus failliet verklaard, meldt het ANP. “Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien. De meeste medewerkers werken al heel lang en met veel inzet voor de onderneming, zij verdienen een eerlijke kans”, zegt Marco Bouma, sectorbestuurder van FNV Horeca.

Alle medewerkers konden vandaag direct opdonderen. Personeel van Amrâth neemt de meeste plekken over. Vanaf maandag kunnen Kurhausmedewerkers opnieuw solliciteren. Of ze hun baan dan terugkrijgen, is onzeker. Het Amrâth wil met minder mensen verdergaan.

bron: www.geenstijl.nl

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

3 gedachten over “Kurhaus is failliet, en nu ?

 1. Joop

  De schuld van deze situatie is te wijten aan de vorige directie.
  Die hebben hun zakken hoogstwaarschijnlijk rijkelijk gevuld.
  Ga daar je gram maar halen.

 2. Joop

  Onbehoorlijk om zoiets vlak voor het weekend te doen. Die medewerkers kunnen nergens terecht voor advies en moeten maandag al gelijk in gesprek voor een baantje zonder hun rechtspositie te kennen.

 3. Mart

  Er schijnt ook nog een wet te bestaan, dat men niet zondermeer een onderneming failliet kan laten gaan en op hetzelfde moment op hetzelfde adres dezelfde bedrijfsactiviteiten voortzet.
  Hier kleven normaliter nogal consequenties aan, ook aangaande personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *