Vier dagen North Sea Regatta

De organisatie wil dit jaar zoveel mogelijk mensen het zeilspektakel met vele wedstrijden laten ervaren.

North-Sea-Regatta-2015-3943

Gisteren kwam Team Brunel na zeven dagen op zee aan, de Nederlandse trots tijdens de afgelopen Volvo Ocean Race. ’Homecoming’, zo verwoordde één van de zeilers het binnenvaren gistermorgen vroeg.

Dat is iets wat de Haagse wethouder Karsten Klein graag hoort. Scheveningen als thuishaven van de Nederlandse topzeilers, als thuishaven van de sport én natuurlijk ook als finishplaats van de Volvo Ocean Race 2017-2018. Maar niet alleen voor de wedstrijdzeilsporter is het evenement interessant, voor de ’stuurlui aan wal’ is er naast de wedstrijden en de ongeveer 350 deelnemende boten ook genoeg te zien.

Voor het eerst wordt geëxperimenteerd met het finishen tussen de havenhoofden, wat het evenement ’dichterbij’ haalt. „De echte finish blijft op zee”, aldus een woordvoerster van het evenement. „Maar dit is een soort verlenging, afhankelijk van het weer voor één of meerdere klassen. Ze zeilen door naar de havenfinish.”

Een braderie of groot festival is het niet, zo benadrukt de woordvoerster. ,,Het is echt een zeilevenement met een feesttent en wat eettentjes. We hebben de Brunel om te bezoeken, de Optimist on Tour verzorgt zeillessen voor kinderen en de film van de Volvo Ocean Race wordt vertoond.”

meer lezen

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *