Reuzenrad op de Pier

reuzenrad
De nieuwe eigenaren van de Scheveningse Pier en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om het bekende bouwwerk aan de kust nieuw leven in te blazen. De eigenaren willen op de Pier ruimte bieden voor horeca, winkels, evenementen, kunst en cultuur.

Dé publiekstrekker wordt een reuzenrad, waar bezoekers aan boord van de gondels een hapje kunt eten. De gemeente wil dit plan een kans geven. Met het oog op de veiligheid en het uiterlijk van de Pier moeten een opknapbeurt en sloop van het stalen eiland onderdeel zijn van de afspraken.

Bestemmingsplan

Wethouder Revis (Scheveningen Bad) en de eigenaren van de Pier willen deze afspraken vastleggen in een overeenkomst, nadat ze ter bespreking aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. De plannen van de eigenaren passen vrijwel geheel binnen de ambitie van de gemeente en het bestemmingsplan. Alleen het reuzenrad dat op het voormalige Schateiland zou moeten komen, is circa 15 meter hoger dan het bestemmingsplan toestaat. De eigenaren hebben de gemeente gevraagd hiervoor ontheffing te verlenen.

Maar wordt zo’n attractie echt de redding van de Pier?
Ondernemer Aad Rog vindt de komst een goed idee.
Het rad moet voor heel Scheveningen een trekker worden

Aad Rog, eigenaar van een pannenkoekenrestaurant dat op de Pier zat, vindt de komst van een reuzenrad een goed idee. ,,Ze willen dat de Pier het hele jaar door een leuke plek wordt. Het reuzenrad moet voor heel Scheveningen een trekker worden.”

Rog is een van de twee ondernemers die met zekerheid terugkeert naar zijn oude locatie. ,,Ik heb mijn huurvergunning en contract nog. Er wordt gezegd dat ik 1 april weer kan beginnen, maar ik denk dat het 1 mei wordt.” Volgens Rog komt ook Bungy Jump Holland terug. ,,Wij zijn de enige die sowieso terugkomen, aangezien de rest geen contract meer heeft.” Het is volgens Rog de bedoeling dat Bungy Jump 365 dagen per jaar opengaat en de andere grote publiekstrekker moet worden.

De restauranteigenaar meent ook al te weten wat voor andere zaken er komen en hoe de nieuwe Pier eruit komt te zien. ,,Onder mijn restaurant komt een wijnbar en op de locatie van het voormalige Van der Valk komt een biologisch vleesrestaurant met feestzalen erboven.” De winkels zijn inmiddels allemaal gesloopt, maar komen wel terug. ,,Die moeten langs de randen komen, een beetje á la Schiphol.”

lees meer

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *