Microsoft omarmt Bitcoin

Microsoft accepteert vanaf heden Bitcoin. Betalingen in de Windows Store en het Xbox-platform kunnen worden gefinancierd met de virtuele valuta.

bitcoin

Gratis Bitcoins

Het opwaarderen gaat vooralsnog niet direct. Gebruikers van Bitcoin kunnen saldo alleen nog opladen via Bitcoin-betalingsbureau BitPay. Ook kunnen eerst alleen gebruikers in de Verenigde Staten gebruik maken van deze dienst, al is wel duidelijk dat meer landen binnenkort volgen. Na deze uitrol kunnen dan ook Microsoft-diensten zoals Azure en Windows Phone-apps worden bekostigd, schrijft Cryptocoinsnews.

Door het gebruik van Bitpay als ‘tussendienst’ voorkomt Microsoft de problemen die de explosieve koerswisseling die Bitcoin zo kenmerkt met zich meebrengen. Diensten zoals BitPay, GoCoin en Coinbase leveren al jaren een stabiele service.
Grote stap voorwaarts

Met het omarmen door Microsoft maakt Bitcoin een grote stap voorwaarts in de erkenning als geldend betaalmiddel. Financiële autoriteiten in veel landen denken daar heel anders over. In de opmars van de cryptografische valuta zijn eerder grote Amerikaanse bedrijven zoals Dell, DISH, Newegg en TigerDirect mee gaan doen. In Nederland kun je onder meer bij enkele supermarkten, speciaalzaken en Thuisbezorgd.nl al betalen met Bitcoin.

maak een Bitcoin wallet gratis

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *