Contactloos betalen uitschakelen

betaal

De ING en ABN AMRO kondigden deze week een nieuwe betaalpas aan waarmee consumenten contactloos kunnen betalen,

de optie is echter ook uit te schakelen. Dat zegt ING-woordvoerder Daan Heijbroek tegenover Security.nl. Via de contactloze betaalpas is het straks mogelijk om op afstand af te rekenen. Net als bij reguliere pinbetalingen worden betaalgegevens bij contactloze betalingen beveiligd uitgewisseld met de betaalautomaat.

De bestaande betaalpassen van de ING- en ABN AMRO-klanten worden vanaf medio 2013 gefaseerd vervangen door de nieuwe betaalpas. Klanten die niet contactloos willen betalen en deze optie voor hun betaalpas willen uitschakelen krijgen hiertoe de mogelijkheid. Hoe dit precies in z’n werk zal gaan is nog niet duidelijk. “We zijn momenteel bezig met de uitwerking van dit systeem. Het is te vroeg om daar iets over te zeggen”, aldus Heijbroek.

contactloos-betalen

Vertrouwen
Sommige consumenten hebben weinig vertrouwen in het nieuwe systeem dat nog moet komen. Volgens de woordvoerder is er geen reden tot zorgen. “Contactloos betalen maakt gebruik van de chiptechnologie op de pas en is daarmee zeer veilig. Met de betaalpas kan op de gebruikelijke manier betaald worden door de pas in de betaalautomaat te steken.”

Bij contactloos betalen wordt via dezelfde chip betaald en via de antenne de betaalgegevens uitgewisseld met de betaalautomaat die daarvoor geschikt is.

lees meer

Card Vision Huismerk - Premium Aluminium Hard Case - Creditkaarthouder - Zilver
Card Vision Huismerk - Premium Aluminium Hard Case - Creditkaarthouder - Zilver
Score 2.7 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

4 gedachten over “Contactloos betalen uitschakelen

 1. admin Bericht auteur

  De ING en ABN AMRO kondigden deze week een nieuwe betaalpas aan waarmee consumenten contactloos kunnen betalen, de optie is echter ook uit te schakelen

  Ik had liever gezien dat klanten die de nieuwe technologie wel willen, deze aan kunnen zetten.

 2. Mart

  pin-loos en contact-loos toegang tot je volledige saldo puur op basis van het bezit van een pas (of telefoon app met magisch credential) is natuurlijk wel erg fout.

 3. Mart

  Lijkt me zeer verstandig om het uit te schakelen.
  Straks loop je ergens op een festival, markt, iets anders ‘druks’ en dan loopt daar e.o.a. handige hacker met een mobiel pinapparaat bij zich en laat iedereen ff contactloos maximaal 25 euro betalen. Ze hoeven zelfs je pincode niet meer eerst te ‘skimmen’ of af te kijken.
  De banken betalen foute afschrijvingen toch terug dan, dus die gasten kunnen tegen die tijd op die mannier tonnen aan geld ‘verzamelen’.

  Goed systeem, haha, alles is volgens mij op termijn gevoelig voor e.o.a. slimme gast om er misbruik van te maken.

  Nu alleen nog maar ff wachten op de eerste mega-fraude hiermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *