Scheveningen-Haven wordt opgeknapt.

Na jaren van plannenmakerij gaat het nu toch echt gebeuren: Scheveningen-Haven wordt opgeknapt. Om de visserij een impuls te geven wordt onder meer de visafslag uitgebreid. Een sterrenhotel, Fish Experience en skybar moeten het gebied bovendien aantrekkelijker maken voor toeristen. Totale kosten: 100 miljoen.

Een modern centrum voor visserij en toerisme. Dat zou in 2022 de omschrijving voor Scheveningen-Haven moeten zijn. Plannen om het gebied aantrekkelijker te maken zijn er al jaren, gisteren werden door de gemeente en investeerders dan eindelijk de handtekeningen eronder gezet. Voor honderd miljoen wordt het gebied van 85.000 vierkante meter gerenoveerd.

Doel: een bloeiende economie en meer werkgelegenheid, zo zei wethouder Karsten Klein gisteren bij de presentatie van de plannen. ,,Investeren in de sterke vissector is van levensbelang. Dat geldt ook voor toerisme.”

Het karakteristieke visafslaggebouw wordt gerenoveerd, de visafslag verbreed en de reddingsbrigade krijgt een nieuw onderkomen. Eerdere woningbouwplannen worden niet doorgezet, wel komt er een hotel met zo’n 220 kamers.

In een nieuwe ondergrondse parkeergarage komt ruimte voor 800 auto’s en in de Fish Experience kun je straks alles leren over visvangst en -verwerking. Allie Simonis opent een restaurant dat hij omschrijft als ‘Catch 2.0’, verwijzend naar een van zijn huidige zaken Catch by Simonis. ,,Inclusief appartementen en een skybar met uitzicht over de stad”, aldus Simonis.

De bouw begint in 2018, in 2022 moet het complete gebied worden opgeleverd.

meer lezen ad.nl

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten Abonneer je op de RSS-feed van deze site Print deze pagina of genereer een PDF-bestand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *